Hvad er WordPress

 

WordPress et stykke webpubliceringssoftware du kan bruge til at oprette din egen hjemmeside eller blog med. WordPress blev udgivet i 2003. WordPres er nu et af de mest populære webpublisering platforme. I dag styrer det mere end 75 millioner hjemmesider!

WordPress er et open source blogsystem og CMS skrevet i PHP. Der er både mulighed for at installere plugins, skifte tema og tilføje tags til sine poster. Det er oversat til mange sprog, herunder dansk.

Smukke design, kraftfulde funktioner og friheden til at opbygge noget til dine behov. WordPress er både gratis og og nemt at håndtere.

I Danmark tilbyder mange hostingudbydere såkaldte 1-klik-installationer med WordPress, hvor brugeren med et tryk på en knap får en færdig installation på sit domæne. Dermed slipper brugerne for at installere systemet manuelt. I de senere år er WordPress blevet selvkørende med automatiske sikkerhedsopdateringer, som sikrer, at indehaveren af bloggen altid har den seneste softwareversion uden at skulle sætte sig ind i de nærmere tekniske krav.

Med årene har flere kommercielle udviklere og virksomheder udviklet temaer og plugins som brugerne kan tilkøbe for at øge funktionaliteten. Størstedelen af alle plugins er dog gratis og leveres og vedligeholdes af uafhængige udviklere.